2 zilveren medailles

?2 zilveren medailles ?
 
Cis Versmissen en Sion Embrechts hebben beiden op bewonderenswaardige wijze deelgenomen aan de AEHT wedstrijd. Cis nam de discipline “Culinary Art” voor zijn rekening en Sion schitterde in het onderdeel “Restaurant service”. Hun inzet en vaardigheden werden bekroond met het behalen van de zilveren medaille in deze uitdagende competitie.
 
 
Deze wedstrijd omvatte veel meer dan alleen het vertonen van individuele vakkennis en creativiteit. Elke deelnemer werd gekoppeld aan een leerling van een andere school, waardoor een uniek team werd gevormd. In een race tegen de klok werkten de studenten samen aan recepten, presentaties, en verdeelden ze taken, waarbij ze nauw moesten samenwerken en zich op elkaar moesten afstemmen. Deze nadruk op teamwork bleek van onschatbare waarde, waarbij gedeelde verantwoordelijkheid essentieel was voor succes.
 
 
De wedstrijd vond plaats onder de vleugels van AEHT Belgium, wat staat voor ‘Association Européenne des Écoles d’Hotellerie et de Tourisme’. Deze toonaangevende Belgische en Europese organisatie voor hotelscholen en toerisme biedt jaarlijks nationale en internationale vakwedstrijden aan voor studenten binnen de horeca- en toerismesector.
 
 
Belangrijk om te vermelden is dat deze wedstrijd tevens diende als de landelijke preselectie voor de jaarlijkse Europese AEHT-wedstrijd en conferentie. De 37e editie van dit prestigieuze evenement staat gepland van 4 tot 9 november 2024 in Riga, Letland. Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden waar talenten uit heel Europa samenkomen om hun passie en vaardigheden te delen en te vieren.
 

Andere nieuwsitems

Sion Embrechts haalt Gouden medaille op internationale wedstrijd

Hotelschool Turnhout nam afgelopen week samen met verschillende andere Vlaamse scholen deel aan de Europese AEHT-conferentie in Riga, Letland. Tijdens deze conferentie nemen studenten van

Ouderparticipatie

Ouders zijn het belangrijkste element in de opvoeding van onze leerlingen. Onze leerkrachten delen hetzelfde doel: we willen onze leerlingen niet alleen kennis en vaardigheden

Wine & Dine

Afgelopen vrijdag verzorgden de leerlingen van 5 HORECA en 5 restaurant-keuken de allereerste gastronomische avond van dit schooljaar. Het thema van de avond was “Wine