Brazilië

Naar aanleiding van onze overwinning 🥇in de door Rombouts georganiseerde jaarlijkse Belgian Junior Coffee Ambassador wedstrijd, werden Akke Van Beers uit 6 restaurant-keuken en zijn trainer-leerkracht Kevin Cassaert tijdens de laatste week van het schooljaar uitgenodigd voor een reis naar Brazilië 🇧🇷.
 
Gedurende deze week werden zij ontvangen op de Fazendas Dutra, de hoogst gelegen koffieplantage van Brazilië. Door nauw betrokken te zijn bij het productieproces van koffie ☕, was dit voor beiden een zeer leerrijke en interessante reis.
 
Ter plaatse konden zij de oogst, de diverse manieren om de koffiebessen te verwerken, en het belang van de terroir beter begrijpen. Deze trip bood ongetwijfeld een pedagogische meerwaarde voor zowel de leerling als de leerkracht.

Andere nieuwsitems

2de prijs in Gault & Millau Young Horeca Talents

Elias Ayal (5horeca) wint tweede prijs in Gault & Millau Creativity Challenge Elias Ayal, leerling aan Hotelschool Turnhout, heeft de tweede prijs behaald in de

Zilveren medaille voor Tess Schrauwen

Tess Schrauwen en Rastko Vojvodic namen deel aan de 13de editie van de AEHT-wedstrijd in Mechelen. Rastko liet zijn culinaire talenten zien in de categorie

Beste cappuccino op BJCA-wedstrijd

Sion Embrechts van Hotelschool Turnhout wint brons en prijs voor beste cappuccino op BJCA-wedstrijd Sion Embrechts (18), leerling aan Hotelschool Turnhout, heeft op de 15e