Wijnreis naar de Elzas

Op woensdag 15 mei vertrokken de leerlingen van het 5de jaar vroeg vanuit Turnhout naar Soultz-les-Bains. De eerste stop was bij het foie gras bedrijf Lucien Doriath, waar de leerlingen een rondleiding kregen en van een heerlijke lunch genoten. Vervolgens bezochten we distilleerderij Lehmann in Obernai, waar we leerden over het distillatieproces en verschillende sterke dranken proefden. De dag eindigde met een wandeling door het schilderachtige Riquewihr en een diner bij Restaurant Au Cerf.
 
Op donderdag begon de dag met een uitgebreid ontbijt in het hotel. We bezochten wijnbedrijf Muré in Rouffach , waar we verschillende wijnen proefden. Daarna verkenden we het charmante dorpje Eguisheim en bezochten Maison du Fromage in Gunsbach voor een kaasdemonstratie en degustatie. De dag werd afgesloten met een bezoek aan wijnbedrijf Dopff au Moulin in Riquewihr, waar we crémant en andere wijnen proefden.
 
Vrijdag, onze laatste dag, begon met een bezoek aan wijnbedrijf Gustave Lorentz in Bergheim, waar we alles leerden over hun grand cru wijnen. Na een lunch met flammkuchen in een gezellig restaurantje vertrokken we richting het kasteel van Haut Koeningsbourg. Ondanks de regen genoten we van het uitzicht.
De terugreis naar Turnhout duurde door files en regen acht uur, maar we kwamen tevreden en vol nieuwe ervaringen thuis. Deze studiereis naar de Elzas was een onvergetelijke ervaring vol culinaire ontdekkingen en prachtige landschappen.
 

Andere nieuwsitems

Leerlingen bedenken recepten met voedselresten

IOK-Afvalbeheer brengt eind dit jaar een tweede brochure uit met recepten tegen voedselverspilling. Na de succesvolle eerste editie, komt er nu een publicatie met tips

Hotelschool Turnhout blijft groeien!

Door de steeds stijgende leerlingenaantallen breiden we onze werking verder uit. Naast de didactische restaurants L’Artimuse en ’t Stoktshof opent binnenkort een gloednieuw opleidingsrestaurant: La

2de prijs in Gault & Millau Young Horeca Talents

Elias Ayal (5horeca) wint tweede prijs in Gault & Millau Creativity Challenge Elias Ayal, leerling aan Hotelschool Turnhout, heeft de tweede prijs behaald in de

Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt. Lees er meer over in ons privacybeleid.