Op woensdag 15 mei vertrokken de leerlingen van het 5de jaar vroeg vanuit Turnhout naar Soultz-les-Bains. De eerste stop was bij het foie gras bedrijf Lucien Doriath, waar de leerlingen een rondleiding kregen en van een heerlijke lunch genoten. Vervolgens bezochten we distilleerderij Lehmann in Obernai, waar we leerden over het distillatieproces en verschillende sterke dranken proefden. De dag eindigde met een wandeling door het schilderachtige Riquewihr en een diner bij Restaurant Au Cerf.
Op donderdag begon de dag met een uitgebreid ontbijt in het hotel. We bezochten wijnbedrijf Muré in Rouffach , waar we verschillende wijnen proefden. Daarna verkenden we het charmante dorpje Eguisheim en bezochten Maison du Fromage in Gunsbach voor een kaasdemonstratie en degustatie. De dag werd afgesloten met een bezoek aan wijnbedrijf Dopff au Moulin in Riquewihr, waar we crémant en andere wijnen proefden.
Vrijdag, onze laatste dag, begon met een bezoek aan wijnbedrijf Gustave Lorentz in Bergheim, waar we alles leerden over hun grand cru wijnen. Na een lunch met flammkuchen in een gezellig restaurantje vertrokken we richting het kasteel van Haut Koeningsbourg. Ondanks de regen genoten we van het uitzicht.
De terugreis naar Turnhout duurde door files en regen acht uur, maar we kwamen tevreden en vol nieuwe ervaringen thuis. Deze studiereis naar de Elzas was een onvergetelijke ervaring vol culinaire ontdekkingen en prachtige landschappen.